31 Mart 2010 Çarşamba

90'larin Yabanci Dizileri

90'ların yabancı dizileri deyince aklımıza mutlaka onlarca dizi gelecektir.Bir çoğunu da severek izlemişizdir muhtemelen.İşte o dizilerin en popülerlerinden ilkiyle başlayalım :


Yalan Rüzgarı :
Bana hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir diziydi ki hala da bitmedi ve yayınlanıyor.:)Ekim 2008 de dizinin 9000. bölümü yayınlandı.Şu sıralar kaçıncı bölümü hiç fikrim yok.Dizinin orijinal ismi Y&R(The young and the Restless)Bizimkiler de uyanıklık edip dizinin türkçe adını Yalan Rüzgarı olarak koymuşlar.Özellikle de dizinin jenerik müziği  sevsek te sevmesek te aklımızda mutlaka yer etmiştir.

ALF(Alien Life Form) :
 
Video: Alf   Benzer: alf, uzaylı, sevimli, giriş, opening, dizi


Bu dizi de 90'lı yılların klasikleri arasındadır bizler için.Kedileri çok seven(yemek olarak) :) ve Melmec gezegeninden dünyamıza inen tüylü bir yaratığın içlerinde yaşamaya başladığı aile olan maceralarını anlatan bu komedi dizisi bizleri o yıllarda ekranlara kilitlemeyi başarmıştı.

Magnum P.I :

90'larda Star televizyonunda yayınlanmış bir diziydi.Özel dedektif Thomas Sullivan Magnum'un maceralrı anlatılırdı.O diziden aklımda kalanlar krımızı bir Ferrari ve siyah bir helikopterdi.




Cesur Ve Güzel :

Yine doksanlı yıllardan popüler bir dizi.Orijinal adı ''The Bold and the Beautiful''.Forrester ailesinin ve çevresindekilerin ilişkilerinin anlatıldığı bir dizi.İlk kez 1987 de ekrana gelmiş ve 20 yıldırda ekranlarda.

A Takımı :
 
Video: A Takımı   Benzer: a, takımı, team, dizi, series, eski

Hiç kaçırmadığım dizilerden biriydi.Albay Smiht Biyey Feks Mördak dörtlüsünün maceralrını anlatırdı bu dizi.En çok ta biyey'in boynundaki takılar dikkat çekiciydi ve onun için hepsi özeldi ve Albay Smith'in ağzından düşürmediği purosu.Siyah bir minibüsleri vardı.Ordan oraya gider kötü adamları tepelerlerdi.

MacGyver :

İşte bir unutulmaz dizi daha.Hep bir yerlerde alıkonulan ya da bir yerlerde sıkışan akıllı ajanımızın tutulduğu yerlerden orda bulunan her malzemeyle kaçmak için patlayan bir şeyler yapması hepimizin merakını celp etmiştir.






Şimdilik benden bu kadar.Sizin de hatırladıklarınız var sa ... Uyarmak serbesttir....:)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites