22 Mart 2010 Pazartesi

Engelleri Kaldırın : Bu Bir Şaka değildir !!

Şimdi evinizdesiniz.Her şeyiniz yerli yerinde ancak farklı bir şey yapın.


İlk önce evinizin muhtelif yerlerine yani sürekli gezindiğiniz yerlerine bir takım engeller serpiştirin.Sandalye,yastık vs. mesela....Daha sonra gözlerinizi sıkıca kapatın ya da bir bezle kapatın.Çok değil sadece 5 dakikalığına.Kapattıktan sonra normalde yaptığınız işleri bu şekilde yapmaya çalışın.Evinizin içinde dolaşmaya çalışın.Olmuyor mu ya da gözlerinizin kapalı olması, karanlıkta olmanız çok mu sıkıcı ? Eğer böyle sorunlarınız olduysa biraz düşünün !!!


Ya da aynı günlük işlerinizi kollarınızı vücudunuza sabitleyerek ya da kollarınızı hiç kullanmadan yapmaya çalışın.Büyük ihtimalle çok zor gelecek ya da beceremeyeceksiniz.O zaman durun ve düşünün.


Engelli olmak ne kadar da zor değil mi ? Ya da zor olan engelli olmak mı yoksa karşınıza çıkan/çıkarılan engeller mi ?
Unutmayın Türkiye'de 8.5 milyon kayıtlı engelli var.Duymazdan ya da görmezden gelmeyin....!!!


Peki bu yazı niye yazıldı ?


engellerikaldır.com 'un 1 Nisan Farkındalık Kampanyası için...


Bu bir şaka değil! from Rodin Alper Bingöl on Vimeo.





Kampanyanın Hedefi :

''1 Nisan’ın toplumun genelinde “şaka günü” olarak bilinmesinden yola çıkılarak “şaka olmayan bir gerçeği”; Türkiye’de bulunan 8,5 milyon kayıtlı engellinin ve onlara destek olan aileleriyle birlikte 20 milyon kişinin farkına varılmasını sağlamak. Topluma ve hayata yeterince karışamadıkları için görmezden, duymazdan gelindiklerine dikkat çekerek kamusal alanda tüm bireyler için adil bir düzen oluşturabilmek.''


Kampanyanın detaylarını BURADAN öğrenebilir ve hatta web site ya da bloglarınızda çeşitli şekillerde DESTEK olabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites