25 Haziran 2009 Perşembe

Sesler Suya Şekil Çizdiriyor !!


Hangi ses suya hangi şekli çizdiriyor ?

Suyun insan ve müzik sesini hissedip, olumlu ve olumsuzluk içeren sözlere göre değişik şekiller oluşturduğunu biliyor muydunuz? İşte size oldukça farklı araştırma alanı ve ilginç sonuçları:

Masaru Emoto’nun bütün dünyada büyük yankı uyandıran su kristalleri fotoğraflarını çekmeyi başaran uluslararası üne sahip Japon araştırmacı. 

Japon Araştırmajının 2004 yılında yayınlanan "Suyun Gizli Mesajı" adlı kitabı Kuraldışı yayınları tarafından 2005 yılında Yonca Hancıoğlu'nun Türkçe çevirisi ile yayınlanmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Japon araştırmacı Dr. Masaru Emoto’nun çektiği fotoğraflar görenleri şaşkınlığa sevk ediyordu. Emoto, topladığı su numunelerini dondurup eksi beş derecede fotoğraf çekme kapasitesi olan bir karanlık alan mikroskobu altında inceliyor.

Mikroskop altında çekilen fotoğraflarda insan eli değmemiş suların olağanüstü güzellikte kristaller oluşturduğunu görmüş, kirli su kaynaklarından veya musluk suyundan aldığı numunelerde ise deforme olmuş kristaller görüntülemişti.

Su moleküllerinin düşüncelerimizden, duygularımızdan ve kullandığımız kelimelerden etkilendiğini bulgulayan Dr. Emoto, suyun, söylenen sözlere, hissedilen duygulara, gösterilen görüntülere ve dinletilen müziğe göre nasıl bir değişim gösterdiğini birbirinden muhteşem su kristali fotoğraflarıyla gözler önüne seriyordu.

Kötü ve iyi sözlerin suya etkisi çok farklı
Nasıl ki insanoğluna güzel sözler söylediğiniz zaman morali yerine geliyor ve olumlu işler yapıyor, kötü sözler söylediğiniz zaman ise morali bozuluyor ve yaptığı işlere estetik güzellik katamıyonrsa su da kötü şeyler söylediğinizde adeta üzülüyor, güzel sözler söylediğinizde ise seviniyor. Yanında dua ettiğinizde güzelleşiyor. Ve su da meydana gelen bütün bu değişimler de fotoğraflara yansıyor!

Su şişelerinin üzerine bazı kelimeler yazıldığında dahi suların şeklinin etkilendiğini ileri sürüyor Masaru Emoto. Ortaya çıkan fotoğraflara göre. “teşekkürler”, “sevgi ve şükran, “melek” yazılı kağıtlarla sarılan şişelerde bulunan su kristalleri dantel gibi ince motiflerle süslü. "Şeytan" “Beni hasta ediyorsun. Seni geberteceğim” veya emir kipleri içeren kelimeler yapan şişelerdeki sularda ise ya kristal oluşmuyor ya da oldukça kaba hatlara sahip yarı karanlık kristaller görülüyor.

Mesela “Şeytan” yazılı kağıtla çevirili şişedeki su, kapkaranlık bir delik görüntüsünü gözler önüne seriyor. İlginç bir ayrıntı da şu: Emir kipi içerin sözcükler (mesela, "yap hadi") ile “şeytan” sözcüğü yazılı şişedeki sudan elde edilen fotoğraflardaki kristaller birbirine oldukça benzer şekiller oluşturuyor. Fotogalerimizde her iki şekli de bulabilirsiniz.

Duanın su kristillari üzerindeki etkisi

Masaru Emoto'nun çalışmasının çarpıcı bir boyutu da duanın su kristalleri üzerindeki etkisiydi. Dua etmenin de olumlu etkisi olduğunu gözlemleyen Emoto, bir gölün dua etmeden önce ve duadan sonra su örneklerini fotoğrafladı. Duadan sonra su kristali daha berrak ve net bir şekil almıştı.

Yazara göre, hem dünyamız hem de bizler büyük ölçüde sudan meydana geldiğimiz için suyun mesajı hepimizin bireysel sağlığı, doğanın yenilenmesi ve dünya barışı açısından muazzam bir önem taşıyor. Zaten su üzerine yapılan araştırmalar ve yapılan son yayınlarda bu konuyu bilimsel olarak destekleyen sonuçlar ortaya çıkartmaya devam ediyor...

Müzik de suyu duygulandırıyor

Masaru Emoto'nun çektiği fotoğraflara göre bazı müzik türleri şekli bozuk kristaller ortaya çıkartırken, bazıları muazzem şekiller ortaya çıkartıyor. Mesela heavy metal türü müzik dinletilen su örnekleri kristal oluşturmazken, klasik müzik veya halk ezgileri dinletilen sularda yumuşak şekilli, güzel kristaller oluşuyor.

Eğer yolunuz yazarın internet sitesine düşerse orada değişik konularda yapmış olduğu yeni çalışmaları da görmeniz mümkün. Ama http://www.masaru-emoto.net/english/e_ome_home.html adresinde bize ilginç gelen nokta,. müziğin su üzerindeki etkisini göstermek için yazarın 22 Ülkenin milli marşısının su üzerindeki etkilerini gözlemleyip vido görüntüsü olarak sunması.

Türk istiklal Marşı'nın suya etkisi

Japonya, ABD. Rusya, Suudi Arabistan, Malezya, Şili, Kolombiya, Arjantin, Hollanda, Almanya, Kuveyt, Tayland, Endonezya, Bulgaristan ülkelerinin milli marşıları yanında Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı da yer alıyor.

Videodan görüntülerden görebildiğimiz kadarı ile yunus görüntüsünün suya etkisi ile Türk İstiklal Marşı'nın oluşturduğu kristaller oldukça benzer. Ayrıca marşın kelimelerine göre şekillerin aldığı biçim de teorisine uygun görününüyor.

(Haber 7)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites