28 Nisan 2010 Çarşamba

O Bir Efsane:Kod Adı :3310

Şu anda eminim çoğunuzun yanında bir cep telefonu vardır.Günümüz cep telefonlarında aradığınız ya da aramadığınız bir sürü özelliği tek bir bünyede bulmanız mümkün.Mp3 çalarından,video çekimine,fotoğraf çekiminden,bluetooth'a,hafıza kartlarına kadar bir sürü özellik tek bir telefona sığdırılmış durumda.Ama bundan ortalama on sene önce henüz böyle özellikler telafonlarda değil de ayrı ayrı cihazlarda sunulurken hayatımıza bir efsane telefon girmişti.Kod adı : 3310'du .
Bu telefonun ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum da kendinden önceki atalarından boyutça epey ufak olduğu için bana neredeyse kuş kadar hafif gelmişti.İlk çıktığı zamanlarda neredeyse hemen herkes bu telefona sahip olmayı ister dururdu.Arka cebinize koyduğunuzda varlığını hissetmezdiniz ta ki daha küçük modeller çıkana kadar.Ama 3310 hepsinden farklıydı.Kendinden sonrakilerden büyük olsa da kendinden öncekilerden epey küçüktü.


(Ondan önceki karizma telefon Matrix filmindeki kenarına basınca şak diye açılan telefondu)
İhtiyacınızı karşılayacak bir çok özelliği bünyesinde barındıran bir telefondu kendisi.Belki içinde mp3 çalar,video çekimi,fotoğraf çekimi,bluetooth gibi özellikler yoktu ama telefon konuşması yapılabiliyordu :) mesaj alıp gönderebiliyordunuz hatta monofonik melodiler çalabiliyor ve bulduklarınızı ekleyebiliyordunuz.Hatta benim bir ajandamın iki sayfası bu melodilerden oluşuyordu,hatırlıyorum :) Bu telefonda şimdikilerde olduğu gibi harkülade oyunlar yoktu ama bizim SNAKE oyunumuz vardı.Az kafayı çizmedik o oyunu oynarken.Rekor üstüne rekor denemeleri falan....
Her şey bir kenara kullanışlı bir telefondu.Hayatında hiç nokia kullanmamış birisine bile sadece 10 bilemediniz 15 dakikada kullanmasını öğretebilirdiniz.
Velhasıl kelam boşuna efsane bir telefon değil 3310...

3 yorum:

A Vitamini dedi ki...

Ahh tek tuş olayına kurban olduğum, gözümüzün nuru 3310. En önemli fonksiyonu, mother-sms fasilitesiydi :) Anneler bile sms atabiliyordu.

Adsız dedi ki...

Arzu<<< Evet hemen her özelliği sırf kullanışlı olsun diye yapılmış sanki...Bir daha öyle telefon gelmez dünyaya...:))))

giganticbeach24 dedi ki...

deneme

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites