15 Nisan 2010 Perşembe

Osmanlı'yı Yeniden Keşfedin

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 700. yıl kutlamaları Türkiye’de umulmaz bir ilgi uyandırdı ve Türk toplumu yedi asırlık tarihine ilgi duymaya başladı. Bu ilgi, kuru bir hamaset çizgisini geçti, anlaşılan toplumsal düşüncenin ve yorumlamaların tekâmül etmesi dolayısıyla “Osmanlı İmparatorluğu nedir? Bu imparatorluğun kurumları nedir? Yaşam şekli nedir? Bizim için anlamı nedir?” gibi sorulara cevap aranmaya başlandı. Ve bu meyanda, çalışmalar, hazırlıklar yapmak ve yaptıklarımı geniş kitleye tanıtmak gibi bir ihtiyaç hâsıl oldu. Şüphesiz ki elinizdeki bu kitap da bunlardan birisidir ve o iddiadadır. İlber Ortaylı



Evet böyle söylüyor Sayın İlber ORTAYLI yazdığı bu kitabında.

Okuyucuyu Osmanlı'nın padişahlarıyla,eserleriyle,saraylarıyla,yönetimiyle,semtleriyle,abidevi yapıtlarıyla yeniden buluşturuyor ve onlara belki de unuttukları geçmişlerini yeniden hatırlatıyor.Üç kıtada hüküm sürmüş;zamanının ''Süper Güç''ü olan bu devletimizi kendi kimliğiyle yeniden keşfetmek isteyenler için, işin üstadı olan bir tarihçinin konu ile ilgili konuşmalarından derlenen bu kitabı okumanızı kesinlikle öneriyorum.Okuduktan sonra benim gibi arşivinize aldığınıza pişman olmayacağınız bir kitap.

Kitap Timaş Yayınları'ndan çıkıyor.Satış fiyatı 12,50...Online satın almak isterseniz Timaş Yayınları nı ziyaret edebilirsiniz.Ya da en yakın kitapçıya gidip orijinal kopyalarından birini satın alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites