12 Ekim 2010 Salı

Hüzün Kovan Kuşu Gelmiş


Saat sabahın 6'sı.Dışarda yağmurlu ve soğuk bir hava ve ben internetin derin boşluğunda bir o yana bir bu yana salanırken ; medya oynatıcıma harika bir şarkı takıldı.O şarkıyı dinlerken bir an aklıma geldi ve bu şarkıyı söyleyen adam hakkında mutlaka bir iki şey karalamalıyım diye düşündüm.Kimdi bu adam ?

MURAT YILMAZYILDIRIM...

Kim bu adam derseniz size bir kaç cümleyle kısaca tanıtayım.Zaten bu adamı dinleyenler kesinlikle bilirler ama lafım bilmeyenlere.

''1964 İstanbul doğumlu olan Murat Yılmazyıldırım, liseden sonra Kadıköy Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü'ne girdi. Fakat daha sonra okuldan ayrılıp alaylılar kervanına katıldı. Bu arada değişik enstrümanlara ilgi duydu ve kendi kendine çalmayı öğrendi. 1993 yılında Murat Çelik ile birlikte Düş Sokağı Sakinleri grubunu kurdu. Düş Sokağı Sakinleri olarak 3 albüme imza attı. Türkiye'nin pek çok yerinde 500'e yakın konser vererek belki de bir çok grup ve sanatçının ulaşamadığı başarıyı elde etti. Murat Çelik'in müziği bırakma kararından dolayı Murat Yılmazyıldırım müzikal yolculuğuna yalnız başına devam etme kararı aldı. Bugüne kadar 1000'in üzerinde söz yazıp, beste yapan ve 9 albüme imza atan Murat Yılmazyıldırım, gerek müzik tarzıyla gerekse hayat felsefesiyle hem hayranlarına hem de müzisyenlere yeni ufuklar açtı, bir çok gence yaşamsal esin kaynağı ve model oldu.



Murat Çelik'le Ortaklaşa yapılan albümler:

Düş Sokağı Sakinleri-Düş Sokağı - 1993

Düş Sokağı Sakinleri-Yaşadıkça - 1997
Düş Sokağı Sakinleri-Üç - 1999

Bireysel yapılan albümler:


Murat YILMAZYILDIRIM-Yelkenin Gözyaşları - 1999

Murat YILMAZYILDIRIM-Kırık Yelken - 2000
Murat YILMAZYILDIRIM-Cennet - 2002
Murat YILMAZYILDIRIM-Büyü - 2003
Murat YILMAZYILDIRIM-Kara Aşka Beyaz Göndermeler - 2004
Murat YILMAZYILDIRIM-Gözyaşı Ağacı Seni Çağırıyor - 2005
Murat YILMAZYILDIRIM-Sıfır Derecede Aşk Başkadır - 2007
Murat YILMAZYILDIRIM-Adsız - 2008
Murat YILMAZYILDIRIM- Üç Mevsim Bir Ölüm / Üç Ölüm Bir Mevsim - 2009

Diğer Albümler:


Kent Ozanlar 1 - ''Ağladıkça''

Homegrown İstanbul II - '' Bilinmezin Elçileri '' ( Mercan Dede & Murat YILMAZYILDIRIM )

Kitap:


Serbest Vezin Sembolik Şizofreni - 2002 ''


Evet birazcık uzun oldu ama oldu :) Gelelim bu yazıya konu olana.Murat Yılmazyıldırım'ın HÜZÜN KOVAN KUŞU şarkısını hiç dinlediniz mi ? Dinlemediyseniz biraz eksiksiniz demektir.Bence en az bir kere dinleyin.Şimdi bu şarkıyı dinleyince insan etraftaki ıvır zıvırların aslında bir hiç olduğunu anlıyor.

Ben de Murat Yılmazyıldırım'la ve şarkılarıyla çok önceden tanıştım.İlk tanıştığım şarkı(ları)sı ise SEVDAN BİR ATEŞ ti.Bu şarkıyı mutlaka biliyor olmalısınız.Bilmiyorsanız diyecek lafım yok :)


Yukarıda da belirttiğim gibi bu saatte,yağmurlu ve soğuk bir sonbahar sabahında ıvır zıvır şarkı dinlemek yerine açın ve Murat Yılmazyıldırım ya da Düş Sokağı Sakinleri dinleyin...Eminim hak vereceksiniz.

Neyse bu saatte ancak bu kadar yazabiliyorum.Ama bitirmeden önce bir kaç şey daha söylemeden edemeyeceğim.


Her nedense ben bu tarz ADAMların asla popüler olmalarını istemiyorum.Mesela Kral tv de klipleri dönmesin istiyorum.Neden ? Çünkü popüler olduklarında sanki o anlamlandıramadıım büyülerinin kaybolacağına inanıyorum.Bu tarz adamlar popüler olmamalı bence.Ne bileyim msn de arkadaşımla sohbet ederken arkadaşım :
''Hocam bak harika bir şarkı.Kesin dinlemelisin '' demeli ve ben dinlediğim de
''Harbiden harikaymış '' demeliyim ve dinlemeye başlamalıyım.


Ne dersiniz sizce doğru mu düşünüyorum ?


Neyse artık yazıya bir son verelim ama bir söz daha var : Eğer illaki bir albüm satın alacaksanız bence kesinlikle bu adama bir şans verin.Etraftaki ıvır zıvırlara para kazandıracağımıza bu ADAMa kazandıralım.Popüler olmasın,etrafında çığlık çığlığa bağıran hayranları da olmasın ama içten içe onun müziklerine hayran olan milyonlar olsun ...



Unutmadan Murat Yılmazyıldırım ile ilgili bir iki de haber verelim.Murat Yılmazyıldırım 19 Ekim Salı günü saat 18:00'de TVNET'te "Akşama Doğru" programının konuğu olacak ayrıca 27 Ekim Çarşamba 21:30
Haymatlos / Beyoğlu
nda bir konser verecek...İligili bilgilere BURADAN ve BURADAN ulaşabilirsiniz.


Benden bu kadar....Sağlıcakla...

2 yorum:

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Benimde sabahım 16.00 civarı olduğu için bu şarkıyı o saatte dinlemem anlamsız gelio. Biraz daha erken kalkmayı denemek lazım.

Adsız dedi ki...

Evet o şarkı için uyukuyu birazcık almış olmak lazım gibi sanki :)

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites