2 Kasım 2010 Salı

Splice(Deney) İzledim

Splice(Deney)'ı izledim.Ve kısaca anlatacağım kaçarınız yok :)

''Yav dur anlatma.Bütün heyecanı kaçar şimdi!'' demeyin.Zira bilindik Amerikan ucube yaratma filmlerinden birisi.Tek farkı görsel olarak daha iyi.Bu görsellikten de pek fazla bir şey beklemeyin.Öyle adamı yerinden zıplatan,vooouvvv dedirten sahneler de yok.
Her zamanki gibi, iki tane bilimadamı -bunlar karı ve kocadan oluşuyorlar- genetikle ilgililer.Değişik hayvanların genlerini birleştirerek daha değişik şeyler üretiyorlar.Ve o kadar meşakkatli işleri maşallah iki başlarına yapıyorlar.

Malum ya Amerikalı bunlar. Dünyanın beceremediklerini iki amerikalı becerebiliyorlar.Neyse bunlar filmin başında iki tane ŞEY üretiyorlar.Hormonlu tırtıl mı desem solucan mı desem ? Ne desem bilemedim...Bir de şirin sesleri var ki sormayın.Vik vik vik...Bu şeyler iki tane dişi ve erkek.Bunlardan bilmem ne proteini sentezlemeye çalışıyorlar ve başarıyorlar.
Sonra ikinci aşamaya geçmek istiyorlar.İnsan+Hayvan...

Olur mu canım imkansız demeyin.Burda Amerikalılardan bahsediyoruz.Yaparlar ve bütün gece çalışıp,çabalayıp başardılar.
DNA eşleşmesi başarılı..Dıt dıt dıt...
Evet yapabiliriz,yapmalıyız...Bas düğmeye ve film başlasın...




Adam düğmeye basar ve yumurta hücresi döllenir.Sonra büyür büyür ve doğar...Tabi bu ŞEY hatırladığım kadarıyla fare,kuş,insan vs vs gibi canlıların genlerini taşıyor.Artık seyrederseniz siz karar verirsiniz.Bacakları şuna benziyor,suratı şuna gibi.Bu ŞEY bir koza gibi bir şeyin içinden çıkıyor ve ilk başta fare gibi bir şeye benziyor.Hızla büyüyor ve görüyoruz ki bu bir dişi...Daha da büyüyor ve bir hanım ablamıza dönüşüyor tabiki birazcık ucube farkıyla.

Sonra bunu yakalanmamak için bir çiftliğe götürüyorlar.Burda bu ŞEY abimize aşık oluyor daha doğrusu hormonal döngü vasıtasıyla ilgi duyuyor diyelim ;) İlerleyen zamanda bu abimiz garip bir mide anlayışıyla bu karma ablamızla .....+18 anlayın işte :D Ne de olsa American Boy...
Bu garip ablamız filmin sonuna doğru Hakkın rahmetine kavuşuyor.Gömüyorlar.Ama canlanıyor ablamız.Bu sefer biraz farklı oluyor tabi.Kendisine entegre edilen amfibiyan genler dolayısıyla canlanmakla kalmıyor,gömüldüğü yerden erkek olarak çıkıyor.Sonra öldürmeler,öldürmeler...Yine bu iki biliminsanımız geride kalıyor.Sonra bu erkeğe dönüşen ŞEY bayan bilim insanımızı bir yerde yakalıyor ve.....+18 anladınız...

Sonra bu ŞEY erkek bilimadamını,kadın bilim insanı da ŞEY i öldürüyor.Sonra filmin sonu ve tam bitti derken bir bakıyorsunuz bu kadın bilim insanımız hamile...İşteee Splice 2 geliyor....

Neyse sonuç olarak bu tarz filmleri seven birisi olarak beğendiğimi söyleyemem.Yani eğer sinemada izlemeye giden olmuşsa parasına yazık etmiştir :D Belki ikincisi daha aksiyonlu,bol yaratıklı olurda izlediğimizden bir şeyler anlarız.

Ben de nedense genelde her izlediğim filmde Matrix ya da Yüzüklerin Efendisi kalitesini arıyorum.Bu yüzden de hiç bir filmi kolay kolay beğenmiyorum.İron Man 2 ,Avatar vs vs. Hepsi çok güzeldi ama saydığım iki filmin yanından bile geçemediler.

Tekrar farklı bir sonuca gelelim.Bu filmden tek kazanımım ise filmdeki ŞEY(Dren) karakterini canlandıran Delphine Chaneac isimli hanımlarüsütü :),kendisinin bu dünyadan olduğuna inanmadığım hanımdır . :)

Neyse isterseniz izleyin.En azından akşamları canınız sıkılırsa iyi gider...Gitmeden önce bir de filminin fragmanına bakın da öyle gidin.Sağlıcakla...

2 yorum:

Vladimir dedi ki...

Bu film beni çok gğldürdü özedllikle de Adrien Brody ile yaratığın ahırda samimiyeti ilerlettiği an içeriye giren kız arkadaş sonrasında doruğa çıktı kahkahalar. Adamcağızın pantolonu toparlayamadan koşması filmin bir komedi filmi olarak zirveye ulaştığı andı. İnşallah devamını çekerler. Final zaten devama açılabilmesi olası bir kapı bıraktı allaha şükür :)

Adsız dedi ki...

Vladimir<<< Evet siz söyleyince hatırladım şimdi :D Ne işin var senin elin karışımı ile ..Yoksa öyle donları toplayamadan enselenirsin :)

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites