26 Temmuz 2011 Salı

Web Sitelerini Arkadaşınızla Beraber Gezin


Bu bloğumda normalde başlıkta da gördüğünüz üzere internet veya web siteleri gibi konulara yer vermiyorum ancak beğendiğim bir siteden bahsetmek istedim zira hoşuma gittiğini söylemeden edemeyeceğim.Belki sizin de hoşunuza gidebilir ve kullanmak isteyebilirsiniz.



Bahsetmek istediğim konu bir web sitesi hizmeti.Sitenin adı '' channel.me '' .Sitenin yaptığı şey herhangi bir siteyi istediğiniz bir arkadaşınızla aynı anda gezmenize olanak sağlamak.Tabiki sitenin tek özelliği arkadaşınızla el ele tutuşup sitenin çimlerinde ''Necati/Şukufe beni yakalayamazki '' diyerek koşuşturmanız olmayacak.Bunun haricinde ufak ama hoş özellikleri de mevcut.Şimdi sitede neler var ? onlara göz atalım :

Sitenin anasayfasına girdiğiniz de üstte büyükçe bir adres çubuğu göreceksiniz.O kısma paylaşmak istediğiniz internet adresini yazıyorsunuz ve GO düğmesine tıklıyorsunuz ya da ENTER.(Ya da alt tarafta deneme yapmanız için örnek web sitelerine tıklayabilirsiniz.)

Neyse ben üstten tıkladığınızı varsayıyorum.İstediğiniz siteye giriş yaptığınız da tam karşınıza ''İNVİTE A FRİEND '' yazan bir pencere gelecek.Pencerenin üstünde bir paylaşım linki olacak.O linki kopyalayıp arkadaşınıza gönderdiğiniz de arkadaşınız da aynı siteye girecektir ve sizin gördüklerinizi görecektir.Ya da hemen altta ki kutucuğa arkadaşınızın e-posta adresini girerek arkadaşınıza e posta da atabilirsiniz.Tabi ki üstte de söylediğim gibi sadece görmekle kalmayacaksınız.

Hemen ekranın altında bir araç çubuğu göreceksiniz büyük ihtimalle.Gördünüz mü ? Tamam işte orda.Şimdi bu çubuğun en solundaki düğmeye tıkladığınız da Bir fikrinizi paylaşabilir,sorun bildirebilir ya da sitenin anasayfasına dönebilirsiniz.Şimdi biraz daha sağa kaydığınız da bir google arama kutusu göreceksiniz.Buraya istediğinizi yazarak site arayabilir yine arkadaşınızla gezebilirsiniz.Bu bu kadar.Şimdi biraz daha sağa kayın.Ne gördünüz ? Ben söyleyeyim.STİCKY NOTES : Bu uygulamayı kullanarak site üzerine notlar bırakabiliyorsunuz.Tabi arkadaşınız da görüyor.

Bir adım daha sağa kaydığınız da ise arkadaşınıza davet gönderebileceğiniz bir alan var.Arkadaşınızı yazın ve gönderin.Ve en sağa geldiğiniz de ise ufak bir mesajlaşma kutucuğu göreceksiniz.Bunun yardımıyla arkadaşınızla anlık olarak mesajlaşabiliyorsunuz.Tabi tüm bunlar için arkadaşınızın da bir isimle giriş yapması lazım.
Ayrıca hizmetin Chrome ve Firefox eklentilerini de indirebilrisiniz.

Sonuçta kullanışlı bir siteye benzettim ve deneme aşamasındayım.Siz de deneyin.Anlatımda hatalar da olabilir ona göre.Sonra bu olmuyor,bu böyle değilmiş diye bağırmayın.Söyleyin değiştireyim.:)İyi eğlenceler....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites