14 Eylül 2011 Çarşamba

Yazlık Sinema


Efendim belli zamanlarda mütemadiyen olagelen bir olay vardır.Kimi TV programlarına çokça şehir tozu yutmuş yaşlı başlı amcaları,teyzeleri çıkartırlar ve ''Eee amca/teyze anlat bakalım.Sizin zamanınızda....? '' diye başlayan sorular sorarlar.Bu soruyu duyan amca/teyze içinde biriken memory dosyalarına tek tek çift tıklayarak ortaya döker ve anlatmaya başlar:



 ''Efendim bizim zamanımızda tramvayla gezerdik,illaki smokin giyerdik.Birbirimize azizim diye hitab eder,karşılaştığımız insanlara selam verirdik.Ve tabi bir de Yazlık Sinemalarımız vardı bizim.
İstanbul'da falanca semtte yazlık sinemalar olurdu.Tabi buralar o zamanlar hep dutluktu.Ailecek giderdik,alırdık yanımıza nevalemizi ,kurulurduk sandalyemize Türkan Şoray,Ediz Hun ve şakayla karışık Sadri Alışık izlerdik.Hey gidi günler heyyyy !!! ''

Şimdi ben de az önce Watchmen,Spiderman derken Superman derken aklıma geldi.Çocukluğumda ben de bir kere yazlık sinemaya gitmiştim.(Tam bu esnada kafamın üzerinde kara bulutlar toplandı.Şimşekler,yıldırımlar;savrulan yapraklar,karanlık bir ortam derken bir anda bir çocuk parkında buldum kendimi.Etrafta çocuklar vardı.Sonra hepsi etrafımda toplandı ve bana bakarak ''Yaşlııı,yaşlııı,yaşlııı '' diye çemkirdiler.
Durun ,yapmayın,ben yaşlı değilim ,yaşlı değiliiiiiiiiiiiimmmm '' derken irkilip kendime geldim :)

Evet ben de yazlık sinemaya gitmiştim.Sanırım 7-8 yaşlarındaydım.İstanbul'da.Amcamın elinden tutmuş yazlık sinemaya gitmiştim.Etrafı teneke gibi bir şeylerle çevrili bir alana girmiştik.Kapıdan geçip,bilet almıştık.Sonra oraya kurulu seyyar kantine uğrayıp gazoz almıştık.Yerimize oturduktan sonra ışıklar sönmüş ve film başlamıştı.İşte orda ilk seyrettiğim film sanırım Superman serisinden bir filmdi.Vay be adama bak uçuyordu.Çok güçlüydü.

Bir elimde gazozum,ağzım yarı açık öylece bakıyordum perdeye.Tabi bu arada beynimin bir tarafıyla da '' Acaba söylesem amcam bana gofret te alır mı ? '' diye düşünüyordum...O gün bu gündür bu tarz filmlerin hastasıyım.

Geçmiş günler işte...Geldi ve geçti... Hala yazlık sinemalar vardır ama şimdi gitsem o eski tadı alır mıyım bilmiyorum?Sanırım o eski tadı almam için yine o eski tombul,sarışın ,çilli çocuk olmam lazım...


.Sızı 

7 yorum:

G R İ ❥ dedi ki...

bizim burada her yil deniyorlar su koca ekrani disayi komayi ve film izletmeyi. genelde kult filmler oluyor ama pek katilim olmuyor cunku burada yaz yok denilecek kadar kisa suruyor. rant yapmiyor boyle seyler..
oysa eskiden yazlar burada uzun surermis..

cok eskiden ama ..

Öyküsel dekorasyon dedi ki...

keske sımdı de olsa yazlık sınemalar
bazen gıttıgımn tatıl koylerınde bahce sınemaları oluyor
yıldızların altında sınema keyfı bambaska:)

Adsız dedi ki...

Lo-La>>> Kuzey Kutbunun ne kadar kuzeyindesiniz siz ? :))Artık dev ekran tv ler var ondandır ya da insanlar alışkın değildir.Ama alışılsa çok güzel :)

Adsız dedi ki...

ÖYKÜsel Dekorasyon >>>> Evet keşke olsa .Aslında kimi yerlerde yapılıyordur ama bulmak lazım.Evet açık hava :)))

G R İ ❥ dedi ki...

İnceden laf vurma ha :)

Hollanda efenim .

Hava musait olurunca guzel

Adsız dedi ki...

Estağfirullah :) Ama hava müsait olacak insanlar müsait olacak ; sen en iyisi biraz güneye in :)))

G R İ ❥ dedi ki...

bunyem artik iflah olmaz, alismis bu nemrut havaya ..

ama guzel inisiyatif ..

:)

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites