17 Mart 2012 Cumartesi

Türkiye'nin Yeni Sosyal Ağıyla Tanışın : quup.com

İçimizin dışımızın sosyal medyaya bulandığı , Facebook'la yatıp Twitter'la kalktığımız şu günlerde '' Abi bizimkiler neden yapmıyor ? '' sorusuna cevap gelmiş görünüyor.

quup.com



'' Türkiye'nin Sosyal Ağı : Paylaşmanın Daha Dinamik Bir Yolu Var'' sloganıyla yola çıkan quup.com % 100 yerli bir girişim.Açılımı '' quick update '' . Henüz alpha aşamasında ve davetiye yoluyla üye kabul ediyor.Eğer üye olmak isterseniz www.quup.com adresine gittiğiniz de e-posta adresinizi yazarak davetiye talep edebilirsiniz.Eğer hızlı yoldan davetiye isterseniz bu yazıya yorum yazın (e-posta adresinizi yazın.Tabiki o yorumları yayınlamayacağım) ben de davetiye hakkımı kullanarak size davetiye yollayayım. :) Davetiye hakkım 10 kişiyle sınırlı ama istek olduğu taktirde ilgililerle görüşüp istek yapabilirim.


Peki bu quup'ta neler yapabilirsiniz ?

Her hangi bir şeyler yazarak bunları paylaşabilir aynı zamanda bu yazılarınızı resim , video ve bağlantılarla süsleyebilirsiniz. :)

Bu paylaşımlarınızı aynı anda Facebook , Twitter ve Friendfeed hesaplarınıza da gönderebilirsiniz.Diğer quupçuları takibe alarak çevrenizi genişletebilir , yapılan paylaşımlara yorumlar yapabilir , beğenebilir ,  sevdiğiniz paylaşımları favorilerinize ekleyebilir ya da onları iğneleyerek gözünüzün önünde tutabilir , istemedeğiniz kişileri engelleyebilirsiniz.


Profil sayfanıza girdiğiniz de sizi Facebook Timeline benzeri bir sayfa karşılar.Burada da facebook'ta olduğu gibi kapak ve profil resmi belirleyebilir aynı zamanda bir arkaplan resmi de belirleyerek sayfanızı özelleştirebilirsiniz.Bunun dışında abone olduğunuz diğer bağlantıları da ekleyerek profilinizde gösterebilirsiniz.

Başta da dediğim gibi site henüz alfa aşamasında ve geliştirilmeye devam ediyor.Bu demek oluyor ki quup'ta yeni özelliklerin de devreye girmesi mümkün.

quup'ta işin güzel tarafı bir sorununuz olduğunda karşınızda dilinizden anlayan ve her daim orda olan yöneticilerin olması.İşin kötü tarafı ise kimi zaman meydana gelen ve/fakat uzun sürrmeyen küçük hatalar.


quup hakkında aklıma gelenler şimdilik bu kadar.Ama kısaca anlatmak gerekirse quup.com sosyal medya mecrasına yeni giriş yapan , %100 yerli , desteklenmeyi hakeden , bir kaç sosyal medya platformunu bir potada eritmeye çalışan ve gelecek vaadeden bir paylaşım platformu...

Eğer davetiye isterseniz yorumda belirtebilirsiniz.quup.com 'da beni bulmak isterseniz  http://quup.com/ufukdl  adresine bakmanız yeterli. :)

Hadi bakalım ne demişler '' Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı. '' :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites