18 Temmuz 2012 Çarşamba

Battleship


  
Sene 2225.Yer Dünya.

İnsanoğlu bu devre kadar epey gelişmiş,teknoloji almış başını gitmiştir.Hani geleceğin dünyasını gösteren filmlerde tasvir edilen dünya var ya ! ondan bile fazla gelişmiştir dünya.Teknolojik müthiş silahlar , savaşan robotlar  vs vs. Trafik yerden göğe çıkmıştır.

Uzay konusunda da gelişmeler olmuş,uzay gemileri yapılmış , insanoğlu ışık hızına ulaşmıştır ancak sadece insansız gemiler ışık hızında yolculuk edebilmektedir.Ve bu sayede insansız uzay gemilerimiz galaksinin her yerine keşif için gönderilebilmektedir.Bu gönderilen uzay gemilerinin amaçları ; uzayda yaşanabilir bir gezegen bulmak ve yine yaşamak ve üretmek için gerekli yeraltı ve yerüstü kaynaklar bulmaktır.

Yine böyle bir amaçla gönderilen bir uzay keşif gemisi galaksinin bilmem ne ucunda yapılan gözlemler sonucu dikkati çeken fakat gizemli bir  gezegeni keşfetmesi için gönderilir. Kimse tam olarak ne olduğunu bilmemektedir. Bu gezegen bir çeşit doğal manyetik koruma kalkanının içinde olduğundan sadece varsayımlardan yola çıkılarak '' Belki '' diyerek gönderilir keşif gemisi.Bu gemi oraya vardığında doğal koruma kalkanında belli aralıklarla ortaya çıkan gedikler sayesinde net fotoğraflar çeker , analizler yapar ve dünyaya gönderir.Bu sonuçları alan bizimkilerin ağzının suları akar ve daha da detaylı analizler için içerisinde gelişmiş robotların(siz bunlara android de diyebilirsiniz) olduğu yeni bir uzay gemisi gönderirler.Bu uzay gemisi gezegene iniş yapar ve örnekler toplar,analizler yapar ve geri döner.Bulunan sonuçlar mükemmeldir.İKİNCİ BİR DÜNYA...Fakat gelen geminin bazı yerleri parçalanmış,delinmiştir.Bizimkiler bunların hava koşulları vs. ile olduğunu düşünürler.Hiç kimse orada da bir medeniyetin olduğunu düşünmez.


Neyse astronomi alanında bunlar yaşanırken bizi gizli gözlerin izlediğinden haberimiz yoktur ve hiç beklemediğimiz bir anda uzaylıların saldırısına uğramaktan kaçamayız.İlk ve ani olan saldırı sonucunda dünyanın neredeyse yarısı yok olur ve milyonlarca insan ölür.Bizimkiler ilk şoku atlattıktan sonra savunmaya ve saldırıya geçerek durumu eşitler.Zira dünyadaki teknoloji filmlerde izlediğimiz 1'e 10 şeklinde değildir.Uzaylılar bu sefer de bizden bir kaç gömlek üstün olsa da karşı koyup bazen de zafer kazanabilecek düzeyde bir savaş teknolojisine sahibizdir.


Savaş ve savunma alanında neredeyse eşit olsak ta uzaylılar bizden daha fazladır ve biz maalesef yavaş yavaş geri çekilmek zorunda kalırız.Böyle süregiden savaşlar sonunda geri çekile çekile elimizde dünyanın sadece 1/4'ü kalmıştır.Durum böyle olunca bizimkiler ne yaparsak yapalım savaşı kaybedeceğimiz ve yok olacağımız neredeyse kesinleşmiştir.Bu durumda iki seçeneğimiz kalmıştır.Dünyada kalıp savaşıp ölmek ya da dünyadan kaçmak.

Kaçmak en iyi sonuçtur .Fakat nereye gidilecektir ?

Bunlar düşünülürken akıllara bir şey gelir.Savaş çıkmadan önce üzerinde yaşam keşfedilen gezegen...Tartışmalar yapılır,kavgalar edilir ve en nihayetinde dünyadan ayarılıp bu gezegene kaçma fikri kabul görür.Ya burada kalıp öleceğiz ya da oraya giderek şansımızı deneyeceğiz.Fakat ikinci bir sorun vardır.Mesafe...Bu kadar uzun bir yola normal yolla gidilmeye kalkılırsa belki de yüzyıllar boyu sürebilecek bir yolculuk karşımıza çıkacaktır.Bu da normal olarak ölüm demektir.Tek çare vardır : IŞIK HIZI ... Ancak henüz insanlı gemiler ışık hızında gitmesi olanaksızdır.Sadece teoriler vardır ancak başka çare de yoktur.Sonra milyonlarca insanı barındırabilecek gemiler yapılır.

Her şeyin hazır olmasına az bir zaman kala uzaylılar son ve müthiş bir saldırı düzenler ve dünyanın geri kalanı da savaşı kaybeder fakat bu olmadan önce milyonlarca insan uzay gemilerine bindirilir ve son anda '' Ya Bismillah '' diyerek yola çıkılır tabiki ışık hızıyla.Bazı teoriler işe yaramıştır.İlk kez içinde insan olan gemiler sorunsuzca ışık hızında gitmektedir.Tabi ışık hızında olsa da yolculuk 10-15 yıl sürecektir.Bu sorun da yapay uyku ile atlatılacaktır.(Bilimkurgu-uzay filmlerinde gördüğümüz gibi)

Neyse efendim sonunda yolculuk biter ve yeni mekanımıza ulaşırız ve gezegene iniş yaparız.Artık yeni bir evimiz vardır......

Niye böyle şeyler yazdım.Sonuçlar nelerdir ?  Şimdilik bu kadar yeter....Kalanını da diğer yazıya bırakalım :)))) Bekleyin !!!!

Coming Soon !!!


5 yorum:

öykü dedi ki...

Bu yazı tam benlık olmus
ılgı alanımdır bu konu benım gelecek bolumu heyecanla beklıyorum:))

Adsız dedi ki...

Öykü>>Beğendiğine sevindim.Gelecek bölümde pardon yazıda neler olacağını bekleyip göreceğiz artık.Ben de henüz neler olacağını ne yazacağımı bilmiyorum :))) Yakında !!! :))

Adsız dedi ki...

güzel hayal kurmuşsun ama hemen pes etmişsin dünya hemen bırakılır mı sonuna kadar savaşılır

Adsız dedi ki...

.Adsız / Bunun devamı da var.Orada dediğin gibi oluyor :) http://hzzammakam.blogspot.com/2012/08/battleship-2-final.html

Adsız dedi ki...

çok güzzel:)Hayal gücüne sağlık.Hemen devamını okuyayım:)

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites