26 Ekim 2013 Cumartesi

Diigo.



Siz ey okuyucular sosyal imleme sitesi kullanıyor musunuz ? Ben kullanıyorum. Adı da '' diigo ''. Bu yazımda diigo' dan bahsedeyim de bilmeyenler de faydalansın istedim. Olur ya belki işinize yarar. Sonra belki dua falan edersiniz bana, benim de kulaklarım çınlar.(NOT : Lütfen sağ kulağım çınlasın.)

Peki sosyal imleme denir ?

İnternette dolaşırken karşınıza beğendiğiniz bir site çıktığında bu siteyi kaybetmemek ve daha sonra tekrar inceleyebilmek için tarayıcınızda ''favorilere ekle, sık kullanılanlara ekle, yer imlerine ekle'' özelliğini kullanarak saklarsınız ya ! işte sosyal imleme bunu çevirim içi hali. Tek farkı siteleri, bağlantıları internet tarayıcınızda değil de başka bir sitede saklamanızdır. 

İyi de zaten tarayıcımda saklarım ben, siteye ne gerek var ? da diyebilirsiniz. Ben de şöyle derim :

Her gün beğendiğimiz pek çok siteyle karşılaşıp duruyoruz - tabi sadece site de değil. O sitedeki belirli bir bağlantı ya da sayfa da olabilir- her gördüğümüz siteyi tarayıcımıza kaydettiğimiz de gün geliyor tarayıcımız yüzlerce siteyle dolup taşıyor ki bendeki durum tam da bu. Bu durum da olay içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve tabi bu kadar favori sitenin olması da tarayıcıyı yavaşlatabiliyor. Ayrıca başka bir bilgisayarda, başka bir tarayıcıda bu favoriler bulunmadığı için sadece kendi tarayıcınızdan veya bilgisayarınızdan ulaşabiliyorsuuz. 

İşte bu sebeplerden ötürü bir sosyal imleme sitesine üye oluyor ve bütün sitelerimizi veya bağlantılarımız bu sitelerde depoluyor ve arşivliyoruz. Daha sonra istediğimiz bilgisyar ve tarayıcıdan siteye girip sitelerimize ulaşıyoruz.Nokta.



İşte diigo da bu işe yarayan bir site. Siteye üye olduktan sonra isterseniz çeşitli listeler oluşturarak sitelerinizi çeşitli şekillerde arşivleyebiliyor, bu siteleri halka arz edebiliyor veya özel olarak saklayabiliyorsunuz. Tabi bu işin manuel kısmı.Yani siteyi al, siteye git, siteni ekle, etiketler oluştur ve sakla. Tabi bu da biraz zahmetli gibi. Bu durumda yapacağınız şey ise hemen tarayıcınıza eklentisini yüklemek. İşte buradan sonra işler biraz kolaylaşıyor. 

Tarayıcıya eklentiyi yükledikten sonra saklamak istediğiniz bir site karşınıza çıktığın da eklentinin butonuna tıklayıp kaydet demek te mümkün, site üzerine not kağıdı yazıp bırakmak ta mümkün, sitedeki bir yazıyı seçip üzerini renkli kalemle işaretlemek te mümkün, sitedeki belli bir alanın resmini çekip saklamak ta mümkün, sonra okuyacağım ben bunu diyerek işaretlemek te mümkün, o siteyi hemen arkadaşlarınızla paylaşmak ta mümkün. İsterseniz siteye BURADAN üye olabilir; bana  BURADAN ulaşabilir ve olduğunuz yerden dua edebilirsiniz. :)

Velhasılı kelam işin özü benim için faydalı bir hizmet.Siz de faydalanın istedim. Ama ''yok ben bunu beğenmedim, başka modelleriniz de var mı? '' derseniz o zaman BURAYA bir göz atın derim. :)

Peki sizin kullandığınız sosyal imleme hizmeti hangisi ya da farklı bir hizmet kullanıyor musunuz ? Bilelim de belki biz de kullanırız...


Sağlıcakla kalın.

4 yorum:

mavi dedi ki...

nereye göz atacağımı şaşırdım :)) şaka bi yana güzelmiş teşekkürler

Adsız dedi ki...

.Mavi Balon : Rica ederim. Beğendiğine sevindim. :)

vişnap dedi ki...

Vallahi iyiymiş bu bilgi sağolasın ..

Adsız dedi ki...

.Vişnap Macide : İşine yaradıysa ne mutlu. :)

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites