20 Ekim 2013 Pazar

Son zamanlarda izledim.


Son zamanlarda benden yana durumlar kötü. Son bir ay içerisinde üçüncü kez hastalanmayı başardım. Neyse ki üçüncüsünü de kazasız belasız atlattık. Ancak hala ses kartımda bir sorun olduğunu hissediyorum. Bu yüzden fazla bağırmadan yazmak istiyorum.

Bu dinlenme, hapşırma ve burun silme sürecinde elimde mendil boş boş otumaktansa film izleyeyim dedim.  Bakalım neler izlemişim ? :)






İlk filminde bir şey anlatan Iron Man; bu da dahil sonraki iki filmde yüksek bütçeli bir dizi kıvamından kurtulamamış. Zorlasanız bir üç tane daha Iron Man filmi çekersiniz. Her bölümde ayrı bir düşman, yaşasın amerika vb. bulabilirsiniz. Görsellik çok güzel ama konu yok. Dolayısıyla Iron Man hayranları veya türü sevenler boş vakit öldürmek için değerlendirebilirler.










Iron Man gibi yüksek bütçeli  dizi filme dönüşen diğer bir film. Kendisi popüler bir video oyunundan sinemaya uyarlanmıştı. İlk film beni epey heyecanlandırmıştı ve güzel de sayılabilirdi. İlkini izleyip ikinci filme açık kapı bırakılınca ''harika'' demiştim. Ancak serinin üçüncü filminden sonra  '' ee yeter ama ya Alice ölsün ya da Umbrella yok edilsin artık'' demeye başladım. Yine de içimden bir ses devamı gelsin demeden durmuyor. Filmle ilgili anlatılacak pek bir şey yok.Yine ortalık zombie ve canavar kaynıyor. Önceki filmleri izlediyseniz(izlemeseniz de) size şunu söyleyebilirim : Bu sefer yer altındaki bir yapının içindeler. Boşlukları siz doldurun.





Total Recall(2012); 1990 tarihli, Arnold Amca'nın oynadığı filmin yeniden çevrimi. Arnold Amca'nın oynadığı o ilk filmi izlediğimde sizi bilmem ama benim için muhteşemdi ve çok sevmiştim. Konusu çok iyiydi. Görsel efektler o gün için harikaydı. Olaylar Mars'ta geçiyordu. Marslılar, teknolojik aletler vs. Ancak yeniden çevrimde tüm olaylar dünyada ve gelecekte geçiyor. Eğer ilk filmi izlediyseniz bu film belki konu açısından size yavan gelebilir-görsel efektlere sözüm yok- ama eğer ilk filmi izlemediyseniz sizin için izlenesi bir film olabilir.





Devasa robotlar devasa canavarlara karşı. Bir nevi Voltron Godzilla'ya karşı da diyebiliriz. Ya da : ''Okyanus tabanında açılan bir kapıdan Kaiju isimli dev yaratıklar çıkmaktadır ve ortalığı yakıp yıkmaktadırlar. Bu işe bir son vermek için bütün milletler birleşir ve Jaeger isimli devasa robotlar inşa ederler. Bu robotları iki kişi kontrol etmektedir. İlk başlarda insanlar üstünlük sağlarlar ancak zamanla Kaijular daha fazla gelmeye ve daha da güçlenmeye başlarlar.'' diyebiliriz. Bu film benim için harika bir seçenek zira içerisinde dev robotlar ve canavalarlar mevcut. Görsellik çok iyi ancak konu geliştirilebilirdi.Belki anlatımda eksiklikler olabilir ama izlemeye değer diyebilirim.Ayrıca unutmadan filmin soundtrack'i de benim çok hoşuma gitti. Buradan dinleyebilirsiniz.





Man of Steel yani Çelik Adam yani Süperman. Bu film izleyegeldiğimiz diğer Süperman filmlerinden farklı. En başta daha karanlık bir havası var. Buradaki Süperman ideal,erdemli uzaylı rolünden daha insan haline dönüşmüş. Normalde Süperman'in kötü bir şey yapan bir adama ''Bu yaptığınız çok yanlış beyefendi'' demesini beklersiniz ancak bu filmde daha fazla insani özellikler barındırıyor. Ayrıca yine bu filmde Süperman'in iç çamaşırını elbisesinin üstüne değil de içine giymesi gerektiğini öğrenmiş görünüyor.Filmde Süperman'in gezegeni Kripton'u da görme şerefine erişiyoruz. Film bende kesik kesik öğelerden oluşuyormuş imajı oluştursa da diğer Süperman filmlerinin üstünde bir film.İzlemenizi tavsiye edebilirim.

Siz son zamanlarda hangi filmleri izlediniz ve hangilerini tavsiye edersiniz ? İzleyecek film lazım. :)

İyi seyirler. 

12 yorum:

Tülay GÜRDAL dedi ki...

Size geçmiş olsun. Sağlıklı günler..

Pabuc dedi ki...

Filmleri büyük ihtimalle izlemeyeceğim paramı daha farklı filmlere vermek istiyorum ;)
Ama yine de ayda yılda bir yazı girdiğin için bloguna, yazıyı okudum :)

Ve, geçmiş olsun umarım bir daha hasta olmazsın yoksa film izlemekten gözlerin bozulacak ;)

Pabuc dedi ki...

a a bir de yorum kutucuğunun üst yazısını şimdi gördüm ve anladım ki sen orada bir tek bana teşekkür etmiyorsun.Zira ben de kural falan yok bilirsin :)

Adsız dedi ki...

.Tülay GÜRDAL : Teşekkür ederim.Size de sağlıklı günler.

Adsız dedi ki...

.Pabuc : Hmm demek ki yazdığım yazıları okuman için ayda yılda bir yazı yayınlamam lazım(Tribal enfeksiyon :)).

Ben sana yazım kılavuzu önermiştim değil mi? Öyle hatırlıyorum :)))

Pabuc dedi ki...

Ben de ne kadar unutkan olduğumu söylemişimdir illa ki :)

Adsız dedi ki...

.Pabuc : İllaki :)

mavi dedi ki...

Geçmiş olsun.. dikkat et kendine bak kış da geliyor.. bu arada izlediklerin güzeldir ilgimi çeker mi dedim ama bana hitap eden filmler değilmiş :)))

Adsız dedi ki...

.Mavi Balon : Teşekkürler.Ne kadar dikkat etsek te eninde sonunda hasta oluyoruz maalesef. Filmlere gelince benden başka türlü film beklemeyin zaten. Bilim kurguifantastik,korku :)

öykü dedi ki...

Ben de dıyorum GOKTURK neden yok


bu sonbahar ıyı gelmemıs ama soyleyeyım çabucak gelıp gececel bak burdan enerjı gonderyorum sana:) yarına bısıcıkler kalmaycak:) cok co cok gecmıs olsun

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

selam. çok geçmiş olsun. Biraz vitamin desteği lazım sanırım :) Filmlere baktım da beni açmıyor bunlar. Tam eşime göre o bayılır. ;)))

Adsız dedi ki...

.Öykü : Teşekkür ederim. Aldım enerjiyi,daha iyiyim.Sen de iyi ol. ;)

.Sağlıklı : Teşekkür ederim.Evet sanırım bolca vitamine ihtiyacım var gibi. Ayrıca şu tarz filmleri seven bir hanım yok sanırım dünyada. :DDD

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites