17 Aralık 2013 Salı

Ho Ho Ho




Vakit yaklaştı. Sokaklara bakın. Caddelerdeki mağazaların vitrinlerine bakın. Alışveriş merkezlerine bakın. Televizyonlardaki reklamlara bakın. Reklamlardaki reklam müziklerine dikkat kesilin.





Reklamlarda bazen karikatürize edilmiş-ki bu çocuklar için biçilmiş kaftan- bazen de doğrudan insan kılığında, geyikleriyle yüzümüze yüzümüze ho ho ho' layan Noel Baba'lar; arka planda illaki çalan Jingle Bells' ler. Şıngır şıngır çan sesleri !

Uzun süredir televizyonla pek haşır neşir değilim ama ne zaman vakit yaklaşsa tvlerde Noel Baba'lı 8. sınıf filmler yayınlanırdı ve mutlaka ilgili çizgi filmler(çocukları da düşünmek lazım). Bu aralar ne durumda bilmiyorum. Ne güzeldi o filmler. Noel Baba çocuklara hep hediyeler dağıtırdı. Sevindirirdi, biz de sevinirdik, oturur el açar dualar ederdik !

Ve illa ki çam ağaçları olmazsa olmazlarımızdan. Süs babında da olsa, maketi de olsa gerçeği de olsa illaki çam ağacı olmalı. Köy yerinde çul çaput bağladığımız batıl inançlarımızı daha bir modernleştirdik ve şimdi süslemeye de başladık o ağaçları. Bu güzel bir gelişme aslında! Sam Amca oturduğu koltuktan bize bakıp bakıp kıs kıs gülmese daha iyi olurdu ama olsun bir şey yapmıyoruz ki sadece ağaç süslüyoruz!

Bir de bu güne özel alışverişler var. Alışveriş merkezleri doldurulmalı, hediyeler alınmalı, o geceye özel yiyecekler alınmalı, zaten yılda bir kez oluyor bir iki tek atımlık ta aldık mı o gece değmeyin keyfimize. Kafamızda kukuletalarla da pek bi şirin olacağız ki sormayın gitsin.

Bir de Milli Piyangomuz var bu zamanlarda. Bir kişiye inanılmaz hayaller satıyorlar. Bazen dörde bazen ikiye bölünse de paylaşmaktan zarar gelmez. Siz siz olun uzun kuyruklar oluşturmayı sakın ihmal etmeyin. Çıkmaz demeyin şansınızı deneyin.

Ama siz siz olun o gece kafası kıyak bir kazaya ya da bir meydanda gözü dönmüş bir libidoya kurban gitmeyin. Belki de kafası bozuk bir kavgaya dördüncü de olabilirsiniz. Kimbilir ?


Sorsan yılbaşı kutluyoruz. Peki niye kutluyoruz ? Bilmem kutlayın diyorlar kutluyoruz...



Beni hiç sormayın. Ben epeyce sıkılacağım. Şu anda neredeysem yine aynı yerde olacağım. Belli mi olur belki çay bile demleyebilirim. Dur ! Belki mi ? Hayır illaki... Yani dün ne yapıyorsam o gün de aynı şeyi yapıyor olacağım...

Hadi bakalım 10'dan geriye sayıyoruz...

4 yorum:

Pabuc dedi ki...

Bizim gibiler yine nette takılıyor olacak sanırım yılın başında da ;)

Adsız dedi ki...

.Pabuc : Yeni yıla nasıl girersen tüm sene öyle gidermiş. Yaptığımız şeylere dikkat etmeliyiz. Şimdi bütün sene nette mi dolaşacağız? :))))

Bahceperim dedi ki...

:) Yeni olan her şeyin iyi geleceğine inanıyoruz. Ayrıca: Yılbaşı, insanlığın ilk zamanlardan gelen bir uygulama. Osmanlı da da, şenliklerde ve düğünlerde Çam Ağacı şeklinde üstünde hediyeler olan ağaçlar taşınırmış. Bunlardan bir tanesi 160 kişinin taşıdığı 2. Selim'in (yanlış hatırlamıyorsam) oğullarının sünnetinde kullanılan nahıl ağacı dikkat çekmiş. O yüzden bence kendi nahılınızı hazırlayabilirsiniz. Mutlu olmak ve mutlu etmek için; güzel bir şeyler yapın
Hepimize uğur getire.:)

Adsız dedi ki...

.bahce perim : Ah şu yanlış uygulanan batılılaşma sevdası. Ve o zamanlardan beridir yapılıyor olması doğruluğunu göstermez kanaatimce. Ama yine de herkesin doğrusu kendine. :)

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites