10 Temmuz 2009 Cuma

Kredi Borcu Olan Ögrenciler Dikkat !!!

Ben de dahil üniversite öğrenimine katkısı olması amacıyla aldığımız öğrenim kredisinin geri ödemesinde, iş bulamadığımız için sıkıntılar çekiyorduk.Kara kara düşünürken son anda meclise bir yasa tasarısı geldi.Bu tasarıya göre borçlarımız yeniden yapılandırılacaktı.Buna göre :

''Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu'na eklenen maddeyle, ödenmeyen yüksek öğrenim kredi borçları yeniden yapılandırılacak.


Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce takibe alınmış yüksek öğrenim kredi borcu olanlar, 3 ay içinde başvuruda bulunacak. Borcun tamamının, başvuru süresi içinde defaten ödemesi durumunda, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar hesaplanan gecikme zammının yüzde 75'i, 12 ay içinde aylık taksitler halinde ödenmesi halinde hesaplanan gecikme zammının yüzde 50'si, 24 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda hesaplanan gecikme zammının yüzde 25'i, 36 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda ise hesaplanan gecikme zammının yüzde 10'u terkin edilecek.

Aylık taksitlerin süresinde ödenmemesi halinde bu madde hükümleri uygulanmayacak. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ödenen tutarlar, iade edilmeyecek. Bu kapsamdaki alacaklara karşılık yapılmış hacizler, ödemeler nispetinde kaldırılacak.''

Ve uzun bir süre ve görüşmelerden sonra nihayet tasarı kanunlaştı.Cumhurbaşkanı yasayı onayladı.Elinizi çabuk tutun ve hemen borcunuzu''faizi'' yapılandırın.Ve taksitlerinizi zamanında ödeyin.Ben en yakın zamanda başvuracağım.Şu borcu da bitirelim de kurtulalım.Okumak için uğraşırsın,iş bulmak için uğraşırsın vs. vs. Neyse aman unutmayın !!!

Ayrıca kredi yurtlar kurumunun sitesine BURADAN ulaşabilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites