26 Kasım 2009 Perşembe

Kutlu Bayramlar !!!

Bugün bayram !!! 


Bugün küsler barışacak , birlik duygusyla kucaklaşacağız ( ama gripten dolayı ne kadar gerçekleşir bilemem ).Fakirler gözetilecek,yetimlerin başı okşanacak,ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılacak ve kurbanlar kesilecek,yüzler gülecek ,yüzler güldürülecek.İnsanlar insan olduğunu hatırlayacak.

Çocuklara bayramlıklar alınmıştır çoktan.Çocuklar belki o bayramlıklarıyla sabahlamış ve bir an önce giyinmek için evin içinde dört dönmüşlerdir.

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber sabah namazına kalkacağız .Herkes her bir koldan tek bir mekana doğru mahmur bir yolculuğa çıkacak.Eller yaradana açılacak , dualar edilecek.Eve dönülecek,bayramlaşılacak.Yanında olamadıklarımız,yanımızda olmayanlar hatırlanacak.Çocuklara harçlıklar verilecek,çocuklar şeker toplamaya çıkacak...Sevinilecek,sevinilecek ...

Kurban bayramlarında  beni en çok üzense ; akşam haberlerinde seyredeceğimiz dehşet verici kurban manzaraları.Kan revan mı ararsınız,hayvanlara onca eziyet edenler mi ararsınız?Hepsini göreceğiz istemeden.
Umalım ki bu bayram eziyetsiz bir bayram olsun !!! Bütün güzellikleriyle yaşansın (bari bu bayram)...

Bayram deyince aklıma gelen bir başka şeyde , çocuklumdan aklıma kazınan Barış Manço ' nun ''Bugün Bayram,erken kalkın çocuklar ...'' dediği şarkısıdır.İster istemez her bayram öncesi aklımıza gelir bu şarkı...Ve bu vesileyle Barış Abimize de Allah'tan rahmet dileyelim.Mekanı cennet olsun....

Neyse bu kadar yeter siz şarkıyı dinlerken ben de sizlerin ve bütün islam aleminin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.....Hayırlı olsun !!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites