1 Nisan 2010 Perşembe

Street Fighter'da Bir Pehlivan

Tekrar merhaba...

Bu yazıda aslında bu blogta hiç değinmediğim bir konudan bahsedeceğim.Street Fighters ve yeni sürümündeki iki karakter...

Street Fighters'ı müdavimleri çok iyi bilirler.Bu oyun benim de hayranı olduğum bir oyun.Çocukluğumuzun atari salonlarındaki jeton canavarlarımız.Çoğu zaman okul çıkışlarında kimi zaman da okulu kırdığımızda doğrudan yolunu tuttuğumuz atari salonlarında ilk uğradığımız oyun.Herhalde bu oyunda adu ket(hadooken) veya  alexpuuu çekmeyi bilmeyen yoktur.:)Ryu,Ken,Guile,Honda,Dhalsim,ChunLi,Zangieff ve Blanka yı bilmeyen yoktur herhalde.Bu oyun tam bir efsane.
İlk olarak 22 Şubat 2010'da piyasaya sunulan Street Fighters 4 ten sonra yeni karakterler eklenerek 27 Nisan 2010'da XBox360 ve PlayStation3 için yeni bir sürüm(Süper Street Figters 4) yayınlanacak.Bu yazının konusu da burda başlıyor.

Bu yeni sürüme eklenen karakterler arasında bir de Türk karakter var.HAKAN...
Hakan bir pehlivan.Turuncu bir derisi var.Burma bıyık ve mavi saçlara sahip.Oldukça iri bir cüsseye sahip olan bu karakter yağlı bir pehlivan.Dövüş esnasında sık sık üzerine ayğ döküyor ve yağlanıyor.İri olmasına rağmen kayganlığından dolayı seri bir şekilde hareket edebiliyor.Ayakları ve göbeği üzerinde kayarak rakiplerini alt edebiliyor.Rakibini kolları arasında sıkarak yukarı fırlatıyor ve alt ediyor.

İkinci karakter ise DARUN MİSTER...

Aslında oyunda Hintli bir karakter olarak görünüyor ancak bu karakter geliştirilirken bizim Koca Yusuf'tan esinlenildiği söyleniyor.Kimi yerlerde de Polonyalı bir güreşçiden esinlenildiği söyleniyor.

Ne diyelim Street Fighters seven türk oyunseverlere iyi oyunlar...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites