11 Haziran 2011 Cumartesi

Seni Seçtim Pikaçuuu !


Bu sabah yine keyifsiz bir şekilde uyanmış; çay,poğaça kardeşliğinden kendi payıma düşeni aldıktan sonra keyfim yerine gelmiş ve bilgisayarımın başına oturmuştum.Blog kardeşliklerine bakınca Öykü'nün yazdığı etkisel ve güzel şiiri okuma fırsatı buldum.Bu şiir aslında hiç huyum olmasa da beyin kıvrımlarımda serbest radikaller gibi dolaşan APolitik huylanmaları harekete geçirdi.Pek huylu bir insan olmasam da içimde kısa ama post-modern bir yazı yazma bilinci oluştu.Sağol Öykü sayende içimdeki apolitik canavar uyandı.Artık seçim bitince de yorumlara kafa yorarım :)






Malumunuzdur ki son zamanlarda seçimle ilgili haberler ayyuka çıktı.Hangi televizyon kanalını açsanız bir parti liderinin mitingiyle karşılaşıyorsunuz.Ve durum öyle bir hale geldi ki artık konuşma metinlerini rahatça ezberliyorsunuz zira her mitingte %90 aynı şeyleri söyledikleri için ''Şimdi şöyle diyecek '' dediğiniz de tutturma ihtimaliniz yükseliyor.Ve bu durum bir süre sonra çoook sıkıcı bir hal almaya başlıyor.(Artık televizyon izlemiyorum ve rahatım)

Kısa bir süredir dışarı çıkmadığım için bitti mi bilmiyorum ama diğer bir can sıkıcı ve çıldırtıcı durumsa sokaklarda dolaşan ; çığırtkan ve bağırtkan  araçların ortalıkta dolaşarak içimizdeki müzik sevgisini öldüren,dışımızdaki kulak zarımıza müdahele eden ve etrafımızdaki çilekeş yalnızlığımızı baltalayan araçların halleri.Her seçimden önce beyin kıvrımlarımızı zedeleyen bu durum belki bir gün son bulur.(Olmaz ama hayal işte)

 Ve liderlerin üslupları,sloganları,vaatleri,birbirlerine çemkirmeleri ; Biz böyle yaptık siz ne yaptınız ? Eee biz de bunu yapacağız ? Bak bana oy ver seyreyle gümbürtüyü.Benim oyum senin oyunu döver.Durmak yok yola devam,doğru dur alırım boyunun ölçüsünü,s ses sesss  ver !

Velhasıl-ı kelam yarın seçim var.Gideceksiniz sandık başına,vatandaşlık görevinizi yerine getireceksiniz.Söz mü ? Söz söz ! Sonra her şey sessizleşecek.....5'e kadar sayıp parmağımı şıklattığımda uyanacaksınız....

-Bir dakka !Heyy heyy ! Ben nerde oy kullanacağım ?
-Dur bee omzumu çürüttün yavaş.BURAYA gir öğren... Ben nerden bileyim.
-Aa ama nasıl oy kullanacağım ben ?
-Onu da BURADAN oku .Tamam mı ?
-Tamam abi süpersin.Benim oyum sana .
-Git ya !! :)

1 yorum:

öykü dedi ki...

:))

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites