12 Temmuz 2011 Salı

Sallandırsak mı sallandırmasak mı ?

''Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davrananızdır.'' Hz Muhammed(SAV)



Üstteki hadisi aklımızın bir köşesine kazıyarak alttaki haberleri okumaya devam edelim.



DOĞADAN HABERLER 

* Dün öğlen saatlerinde sahiplerinin attığı yemlerden yemek isteyen onlarca tavuk ve horoz sahiplerinin etrafına toplandı.Bu karmaşa içinde iki tane horozun karnını doyurmaya çalışan tavukları kanat ve gagalarıyla taciz etmeye çalışırken sahipleri tarafından yakalandı ve şinitzel yapılarak cezalandırıldı.

* Afrika'nın iç bölgelerinde yaşayan bir aslan ailesindeki bir erkek aslan ; akşam avlanıp yuvaya et getirmeyen eşini yavrularının gözü önünde öldüresiye hırpaladıktan sonra yuvadan dışarı attı.

*Çektiği eziyetlere dayanamayarak yuvadan ayrılmak isteyen dişi sırtlan ormanın ortasında aslan ve maymunların gözü önünde erkek sırtlan tarafından öldürüldü.

*Elimize ulaşan son haberlere göre üç tane erkek maymunun dişi bir maymunu kaçırarak tecavüz ettikten sonra öldürdükleri bildirilmiştir.

Peki bu haberler gerçek midir ?Doğal olarak gerçek değil.Neden ? Çünkü bu haberlere konu olan yaratıklar birer HAYVAN.Ve onlar sadece hayvanlık yapabilirler,hayvanlıklarının gerektirdiği şeyleri yaparlar.Bu gerekliliklerin dışına asla çıkmazlar.Mesela hayvanlar hiçbir zaman insanlık yapmazlar(bazen ders niyetiyle bir iki insanlık gösterisi yapabilirler ama o kadar).Zamanı geldiğinde avlanırlar, yerler,içerler,ürerler,göç ederler vs.

Gelelim insan haberlerine :

*Kendisinden boşanmak isteyen eşini sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü.
*Bitkin bir halde hastaneye gelen kadının kulaklarının ve burnunun kesilmiş olduğu görüldü.

vs. vs. vs.....Öldürmeler,cinayetler,tacizler,tecavüzler....Yeri geldiğinde müslümanlığıyla,dürüstlüğüyle,şusuyla busuyla övünen bizlerden böyle haberlerin çıkması üzüntü verici olmasının dışında sinir bozucu da.Tamam çoğu zaman seviyoruz da ama neden ''Öldüresiye seviyoruz ''  ya da bu sevmek midir ?Neyse söylecek çok şey bulunabilir ama şimdi açarsam kutuyu söyleyebilirm kötüyü...

Ne diyebilirim ki ; bugüne kadar kullanmadığımız yeteneklerimizi kullanalım;insanlık,merhamet,sevgi gibi. Kuldan utanmıyorsun bari Allah'tan kork ! İnsan OL !

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites