24 Kasım 2011 Perşembe

Çocukluğum.Ah O Güzel Ülke !


Mesela deliler gibi koşturabilirim sokaklarda,bağıra bağıra konuşabilirim.Annemin ''Koşma oğlum düşeceksin.'' uyarılarına aldırış etmeden koşar,iki adım sonra düşebilirim;dizlerimi kanatır ciyak ciyak ağlayıp anneme sığınabilirim.Biraz sonra dizimin acısı geçince annemim kollarından kurtulup yine koşmaya devam edebilirim.


Sokakta istediğim gibi oynayabilirim mesela.Pantolonumun ütüsünü düşünmeden olduğum yere oturabilirim.Yerde bulduğum bir taş parçasına Ferrari muamelesi yapıp, garip sesler çıkararak arabamı sürebilirim.Sırf önümden geçti diye arkadaşımı yere iterek düşürür,sonra arkadaşım ''Anneeeeeee'' diye bağırınca ters istikamette topuklayabilirim.
Yerde bulduğum ya da bir ağaçtan kopardığım bir dal parçasından dünyanın en keskin kılıcını yaparak yedi dağın ötesindeki prensesi kurtarabilir ama tüm uyarılara rağmen devam ettiğim yaramazlıklarım sonucunda annemin güdümlü terliklerinden kurtulamayabilirim.





Bir yağmur sonrasında sokağa çıkabilir,bulduğum ilk çamurlu suya şaap diye basar,paçalarımı çamurlayabilirim ve tek korkum eve dönüşüm de annemim çatık kaşları olabilir mesela.
Mesela karanlıktan istediğim gibi korkabilirim.Korkabilirim ve istediğim zaman ''Anneee.Bu gece burda yatabilir miyim ? '' diyebilirim.İstediğim kadar naz yapabilir;her misafirlikte ''Kocaman adam olmuşsun sen.Yakında bu bizi geçecek.'' laflarını dinleyerek gururlanabilirim mesela ''GURUR''nedir bilmeden.








Ve ömür geçer gider bir su misali şairin dediğince :


''Ben içeri düştüğümden beri güneşin etrafında tam on kez döndü dünya.Güneşe sorsanız lafı bile edilmez,mikroskobik bir rakam.Bana sorsanız 10 senesi ömrün.Bir kalemim vardı ben içeri düştüğüm sene.Yaza yaza 1 haftada tükendi.Bana sorsanız ''Adam sende bir hafta''.Kaleme sorsanız bütün bir ömür...''




Velhasıl-ı Kelam :












Ey çocuk !Ne vardı ki büyüyecek....




.Beyhude

6 yorum:

Tülay GÜRDAL dedi ki...

Teşekkür eder ederim sn. Göktürk. Her şeyin gönlünüzce olması dileklerimle... Tülay GÜRDAL

Adsız dedi ki...

Tülay Gürdal>>>Ben teşekkür ederim.Sağolun.

öykü dedi ki...

Insana
Ah keske cocuk kalsaydım ! ı
dedırtıyor bu yazı.

Adsız dedi ki...

Öykü>>Bu yazıyı da zaten sendeki o duygu yazdırdı bana :))

G R İ ❥ dedi ki...

birde onlarin masumiyetlerine dokunmasak ..

guzel gecen cocuklugumuza .. ve cocuklarimizinda guzel gecmesi temennesi ile ..

Adsız dedi ki...

Lo-La >>> Zaman geçtikçe ve yaşam tarzları değiştikçe ister istemez çocukluğa dokunuyor maalesef.İnşallah dediğin gibi çocuklarımız da geçen çocuklarını güzellikler anarlar....

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites