13 Temmuz 2012 Cuma

Miyavv


Kısa süre önce sevgili Öykü' nün ; nam-ı değer Beyazkedi'nin beni mimlediğini görmüştüm.Bu miminde kendisini anlatmamımızı , tanımlamamızı ve cümleler içinde kullanmamızı istemişti.Piyango bana da vurduğuna göre ben de bu yazımda bildiğimce, okuduğumca, gördüğümce ve tanıdığımca Öykü'yü sizlere anlatmaya ve cümleler içinde gerçek özne olarak kullanmaya çalışacağım.



Öykü'nün bloğunu ilk ne zaman farkettim, ilk ne zaman takibe başladım, ilk yorumumu ne zaman yazdım hiç hatırlamıyorum.Ama o gün bugündür istisnasız(belki bir iki istisna vardır) her yazısını dikkatle okumuşumdur.Siz de okursanız eğer Öykü'nün yazılarının en önemli özelliklerinden birisi yazılarının SAMİMİ olması ve o anda içinden geldiği gibi yazmasıdır(ki bu yazım hatalarına da sebep olmaktadır ve bu da tarafımdan kendisine mütemadiyen iletilmektedir :)

Samimiyetinin dışında Öykü anladığım kadarıyla naif ve kırılgan bir yapıya sahip.Öyleki yolda birisinin yanlışlıkla bir otu çiğnediğini görse akşam eve gidip ağlayacak bulutlu yapıya sahip bir İNSAN. Bu nedenle ben de bazen yorumlarımda '' Bi dur Allah aşkına .Bunun için de değmez '' demeye getirsem de fıtrat  değişmiyor.Değişmesinde.


Diğer taraftan Öykü sonuna kadar bir hayvanseverdir.Zaten yazılarını okursanız bunu farkedersiniz.Ama Öykü'nün hayvanseverliği benim sinir olduğum hayvanseverlik tipinden 360 derece farklı bir yönde.Peki benim sinir olduğum hayvansever tipi nedir ?

'' Kucağına sosyetikliğinin ve hayvanseverliğinin(!) bir göstergesi olarak ufak bir kedi / köpek alıp '' ben hayvanseverim '' diye bağırırken diğer taraftan belki etrafındaki aç, fakir ve muhtaç insanlara aldırış etmeyen tipler benim sinir olduğum hayvansever(!) tipidir. Ancak Öykü bu tiplemenin dışında görünüyor çünkü Öykü'nün bir yazısında ; işe giderken yolda gördüğü bir kedi,köpek yavrusunu veterine götürdüğünü okurken diğer yazısında haftasonu kimsesiz çocuklarala vakit geçirmek için onların yanına gittiğini ve akşamlara kadar vakit geçirdiğini, onlara hediyeler aldığını okuyabilirsiniz.

Velhasıl-ı kelam Öykü'den benim anladıklarım bunlar.Son olarak madem bol bol hayvanseverlikten bahsettik o zaman bir kaç mesaj vereyim :

- Su parklarına HAYIR.
- Petshoplara HAYIR.
- İçinde hayvanların olduğu sirklere HAYIR.
- Kapılarınızın önüne bir kap su koymaya EVET.
- Kapılarınızın önüne bir kap yiyecek koymaya EVET.


.Oyneng Yar

Kalın sağlıcakla :)))




6 yorum:

öykü dedi ki...

sen var ya...

ah ne dıyyeyım ben sana sımdı GÖK TÜRK

gozlerım doldu..




cok tsk edıyorum:)

bu cumle bı sımge duyglarımı yeterlı ıfade etmıyor ama

gercekten cok cok tsk edıyorum


sevgılerımle:)

Adsız dedi ki...

öykü>>> Rica ederim.Doğruya doğru şimdi :)))

Adsız dedi ki...

Bencede çok doğru:)Ben de Öykü'yü severek takip ediyorum.İnşallah her zaman yazmaya devam eder.Biz de okuruz.

Adsız dedi ki...

.KAMİKAZE/ İnşallah devam eder. :)

öykü dedi ki...

:) nasıl tatlısın

bak sımdı sabah sabah okudum yıne duygulandım:)

neler neler yazmıssın boyle


kamıkazecım sanada cok tsk ederım canım benım:)


ıkınızı de kocaman kocaman opuyorum

cok sanslıyım kı
cevremde boylesı guzel ınsanlar var
sevgılerımle:)

Adsız dedi ki...

.öykü/ Sevgiler de saygılar da bizden efenim. Biz gördüklerimizin doğrucusuyuz. :]

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites