6 Ocak 2010 Çarşamba

Yenilenlerin İntikamı

Evet sonunda izledim.Transformers:Yenilenlerin İntikamı...

        Seksenlerin en sevilen çizgi filmlerinden birisi olan Transformers'ın (Benim de en sevdiklerimdendir) sinema uyarlaması ilk kez iki sene önce karşımıza çıkmıştı.Tabi bu durum benim gibi bilimkurgu delileri için bulunmaz bir fırsattı ve ben de ilk fırsatta sinemaya gidip izlemiştim.Sonuç benim açımdan müthişti.Görsel efektler ve aksiyon dozu epey yüksekti.Transformers ların dönüşümlerindeki detaylar müthişti.
       İlk filmde Outobotlarla Decepticonslar arasındaki savaşta insan başına dünyayı kurtaran Sam Witwicky bu bölümde bu tür aksiyonlardan uzak kalarak normal bir insan gibi yaşamak istemektedir.Ancak tabi bu mümkün olmayacaktır.
       Yine ilk filmde öldürülen Decepticon'ların lideri MEGATRON bu bölümde tekrar canlanır.Ve dünyayı yok etmek için faaliyetlere girişir.Tabi karşısında yine Outobotların lideri OPTİMUS PRİME vardır.Bu bölümde yine ilk bölümdeki kurtarıcımız iş başındadır ve dünyanın kaderinin anahtarı onun elindedir.
       Film ilkini aratmayacak hatta ondan daha fazla aksiyon içeriyor.Bu filmde karşımıza yeni otobotlar ve decepticon lar çıkıyor.Tabi yine inanılmaz görsel efektler de cabası. 
       Tabi filme illaki insan unsuru katılmak istendiği için konu olarak biraz saçma olmuş diyebiliriz.Bu saçmalıkların bencesi nedir :
       1)Dünyanın kaderinin anahtarı o kadar robot varken neden bir insana emanet edilir.O kadar robot kahramanımızı korumak için harcayacakları enerjiyi anahtar için harcasaydılar fena olmazdı.
        2)Böyle görsel açıdan muhteşem bir filme daha fazla görsellik katmak için mi ne yaptığı belli olmayan Megan Fox konulur.
        3)Yüzlerce araba patlarken,havalarda uçuşurken,duvarlar,binalar yerle bir olurken kahramanımıza neden hiç bir şey olmaz ? (Filmin sonunda öldü diyoruz ama mucizevi bir şekilde kurtuluyor )  :)
 

Velhasıl kelam : 
        Eğer ''Benim için konu o kadar da önemli değil ben görselliğe ve aksiyona bakarım diyorsanız ; ''ben bir bilimkurgu hayranıyım'' diyorsanız kesinlikle kaçırmamanız gereken bir film.Büyük ihtimalle vizyondan kalmıştır ama siz yine de bulup izleyin.Ama bana sorarsanız bu film kesinlikle tv de ya da bilgisayarda izlenecek bir film değil.Bu filmin hakkı sinema salonunda izlenmektir.Eğer hala izlemediyseniz mutlaka izleyin....Benden söylemesi....
 Hazır başlamışken filmle ilgili biraz bilgi de fena olmaz:
    Film 2 saat 10 dakika
    Yönetmeni :Michael Bay 
    Filmin Sitesi :TRANSFORMERS 2

2 yorum:

C3Moi dedi ki...

filmi beğenenler arasında bende vardım ama reklamı çok azdı filmin. Hele Avatar'a göre...

Adsız dedi ki...

C3Moi<<<< Evet haklısınız.Fazlaca reklamı yapılmadı filmin.Görsel anlamda avatar dan aşağı kalır yanı yoktu.Avatar henüz seyretmedim ama müthiş bir reklam fırtınasıyla girdi vizyona ama şu aralar gördüğüm kadarıyla eskisi gibi izlenme oranları yüksek değil ve düşmüş durumda.

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites