23 Mayıs 2011 Pazartesi

Sakın Yukarı Bakma !

DİKKAT : Bu yazı gıcık bir şekilde SPOİLER(bknz:Spoiler Nedir? ) içerir. :)

Sonra yok efendim '' Senin yüzünden bütün heyecanı gitti '' falan demeyin bana ben sadece filmi anlatıyorum ve öneriyorum.Gerisine karışmam. :)


Bu, çıkıştan sonra son dönemeçtir.İster devam eder ,istersen geriye dönebilirsin.Ama unutma ! Buraya girenlerden bir daha haber alınamamıştır.:)



Eğer burayı okuyorsan DEVAMI bağlantısını tıklamışsındır.Artık geri dönüş yok Mike ! Sonuna kadar okumalısın.Dünyayı ancak bu şekilde kurtarabilirsin...Önce filmle ilgili bir kaç bilgi vereyim :

Gerilim / Bilim Kurgu / Uzay türünde olan filmin yönetmen koltuğunda  Iron Man 2, Avatar ve 2012 filmlerinin de görsel efektlerini yapan Colin ve Greg Strause kardeşler yapıyor.Film 96 dakika ve 12 Kasım 2010 da gösterime girmişti.

Neyse gelelim filmimize.Dünkü yazımda oturup bu filmi izleyeceğimden bahsetmiştim.Bu filmin fragmanını uzun süre önce görmüştüm zaten ve benim gibi bilimkurgu delisi bir sinemasever için bulunmaz bir fırsattı.Dün sabah itibariyle açtım filmimi, kuruldum bilgisayarın başına.

Efenim film bildiğiniz felaket filmlerinden birisi.Uzaylılar gelir,dünyayı istila eder,kahramanlarımız da dünyayı kurtarır cinsinden.Düşünün bakalım film nerede geçiyor ? Bildiniz Amerika'da :D

Film kahramanlarımızın uzaylılarla ilk temasıyla başlıyor ve 15 saat öncesinden anlatmaya başlıyor.Son zamanlardaki uzaylı/felaket filmlerindeki özellik bunda da var.Film başlar başlamaz uzaylılar geliveriyor ve istila başlıyor.Nerden geldiler,nasıl geldiler olayına girilmiyor.Bizim elemanlar açıyorlar pencereyi ''Aaa uzaylılar '' :)

Bu uzaylı elemanlar ansızın uzaydan yeryüzüne ışık kümleriyle iniyorlar ve insanları yoplamaya koyuluyorlar.Topladıkları insanların beyilerini omurilikleriyle beraber söküp alıyorlar ve bu beyinler ağız mı desem ne desem bilmiyorum onun içine koyup sömürüyorlar,kullanıyorlar.Sanırım beyin enerjisini emiyorlar.Filmin en dikkat çekici sahnesi ise ana geminin bir bölge üzerinde durup,kapaklarını açıp o bölgedeki tüm insanları bir elektirik süpürgesi edasıyla içine çekmesi.İnsanları tek tek toplarken bir ışık yardımıyla insanları hipnotize ediyor ve kendilerine çekiyor ve etksiz hale getiriyorlar.

Kahramanlarımız ise 3 gün boyunca bu uzaylılardan saklanmaya çalışıyorlar.Arada Amerikan savaş uçakları gelip ana gemiye nükleer bomba atıyorlar.Gemi paramparça oluyor ama maalesef gemi parçalansa da sonra tekrardan tüm parçaları biraraya geliyor.Anlıyorsunuz ki bu uzaylıları yok etmek o kadar kolay olmayacak.

Neyse filmin sonuna gelindiğinde baştaki insanlardan sadece ikisi kalıyor.Onlarda son ana kadar dayanıyorlar ama geminin içine çekilmekten kurtulamıyorlar.Filmin sonunda ise filmin kadın kahramanı gözlerini geminin içinde açıyor.Adam da orada ama yakalanıyor ve O'nun da beyni yerinden çıkarılıyor ve.............

Burası filmin son anları gerisini anlatmayacağım.Merak edin izleyin...Ya da sonunda ne olmuştur tahmin edin ?

Evet sizce sonunda ne olmuştur ?Bir ipucu vereyim.İkinci film için kocaman bir kapı açılmış :)

Bari fragmanı izleyinde bir fikir oluşsun :)

SKYLİNE Fragmanı

3 yorum:

öykü dedi ki...

hmmm:)

Tülay GÜRDAL dedi ki...

Nazik yorumunuza çok teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalar daima sizinle olsun... Saygılarımla, Tülay GÜRDAL

Adsız dedi ki...

Tülay Gürdal <<< Ben teşekkür ederim.Saygılar...

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites