25 Temmuz 2011 Pazartesi

Bir Parça Ekmek İçin 1 Ay Yürür müsünüz ?


Sorumuz aynen başlıkta olduğu gibi okunuyor. '' Bir Parça Ekmek İçin 1 Ay Yürür müsünüz ?''Belki sadece ekmek için de değil.Bir kap buğday lapası ve yarım avuçluk kirli su için aylarınızı yollarda geçirmek nedir ? Acaba bu sorunun yanıtını biliyor muyuz ? Kendimizi hiç bu sorunun yanıtları içinde hayal ettik mi ?Muhtmelen hayır.Belki ettik ama ...


Belki hayat kavgası içindeydik;belki aş,belki de aşk peşindeydik.Bazen 2 dakikalık bir haber içinde gözümüzün önünden gelip geçti.Bazen gördük bazen de ''Üff kapat şunu.Akşam akşam moralimiz bozulmasın.''dedik.Çok sıkıldık o yüzden evimizdeki mobilyaları ya da kapımızın önündeki arabamızı değiştirdik.

Ama biz böyle gidip gelirken karnı şiş,göğüs kemikleri dışarıdan sayılan ufacık bir çocuk annesinin kucağında 1 aylık bir yolculuğa çıkıyordu.Bir kap buğday lapası ya da bir kap su için.Çoğu belki yollarda telef olmuştur bilmiyoruz,görmüyoruz.

Çok yakında Ramazan geliyor.Bakalım bu Ramazan'da başımızı lüks otellerin bol yıldızlı sevap çizelgelerinden kaldırıp , arkamızda kalan insalığımızı görebilecek miyiz ? Ramazan'da 3 saat aç ve susuz kaldığımızda sinirden deliye dönen bizler aylarca açlıktan kıvranan insanların sinirlenmeye bile mecallerinin olmadığını tahayyül edebilecek miyiz ?Aslında o kadar uzaklara bile gitmeye gerek yok.Yanı başımızda çöpten ekmek toplayan insanları tokluktan körelmiş gözlerimizle görebilecek miyiz ?''Allah'ın sopası yok ki! '' hikmeti kabilinde ''Aman Tanrım görüyorum,görüyorum !! ''demek için sopa yememize gerek var mı ?

Ne diyelim hazır Ramazan da geliyorken tutsun diyelim bizi oruç ; tutsun ve bırakmasın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Emeğinize sağlık. Dünya mallarına verdik kendimizi, bilmeden koşuyoruz varamayacağımız yere...Hep benim olsun, hep benimki güzel olsun, en iyilerini alayım düşüncesi çabası yok ediyor insanlığımızı. Azıcık arkamızı dönüp bakabilsek, gerçeklerle yüzleşebilsek işte o zaman ne aç insan ne açıkda kimseler kalmaz...Allah tüm aç ve ihtiyacı olanlara yardım eylesin...

Adsız dedi ki...

Haklısınız belki Ramazan bunlardan kurtulmanın bir yolu olur...

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites