29 Temmuz 2011 Cuma

İyi ve Kötü


Haber saatleri geldiğinde açın bir saat televizyon izleyin ya da girin internete haber sitelerinde biraz tur atın.Ne kadar çok şiddet ve kötülük var ; ne kadar çok kötü var değil mi ? Birilerini öldürenler ,sokak ortasında birbirini dövenler,sövenler ; rüşvet yiyenler,hırsızlık yapanlar,tecavüzler vs vs.Bu liste böyle uzar gider.Sanırsınız ki dünya kötüden,kötülükten geçilmiyor.Sanırsınızki kafanızı pencereden dışarı çıkarsanız yoğun bir kükürt kokusu ciğerlerinizi yakacak.



Acaba gerçekten böyle mi ? Dünya gerçekten böyle bir yer mi ? Anlatılanlara,söylenenlere,televizyonlara,gazetelere,haberlere baktığımızda dünya çivisi çıkmış bir yer.Sanki her yerde kötülük kol geziyor ve yeni kurbanlar arıyor kendisine.


Bence hiç te böyle bir yer değil dünya.Haberlerde,gazetelerde kötülerin ve kötülüklerin bu kadar gözümüze sokulmasına aldanmayın.Aslında dünya İYİ'den geçilmeyen bir yer.Her 10 kişiden 8'i İYİ insandır aslında.Ortlama 5 milyarlık şu koca dünyada toplasan sadece 100 milyon kötü insan var.Geriye kalan 4 milyar 900 milyon insan İYİ aslında.


Peki sorun nerede ? Taş çatlasa 100 milyonluk nüfusuyla KÖTÜ ler nasıl oluyorda 4 milyar küsürlük İYİ insan nüfusuna kök söktürebiliyor ? İşte bu soru sorulduğunda İYİ ler adına karşıma iki farklı başlık çıkıyor.Kötüler ne şekilde olursa olsun hepsi tek başlık altında yani KÖTÜ başlığı altında tanımlandırılıyorlar.Ancak İYİ ler böyle değil.İYİ ler bu soru karşısında 2 alt başlığa ayrılıyorlar ve bu ayrılık KÖTÜ lerin lehine artı puan kazandırıyor.Nedir bu başlıklar :


AKTİF İYİLER : Bu iyi insanların sayısı İYİ popülasyonunda çok az bir miktarı teşkil ediyolar ve bu sebeple genel İYİ lerin kılavuzu sürekli kargalar oluyor.Bu aktif iyiler adı da üstlerinde olduğu gibi iyilik yapmaktan asla gocunmazlar,her zaman güvenebileceğiniz sırtınızı yaslayabileceğiniz insanlardır.Moda tabirle AKSİYON ADAMLARI/KADINLARI dırlar.Peygamberimiz Hz.Muhammed(SAV)'in '' Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.'' hadisi gereğince veya neye inanıyorlarsa onun için herhangi bir haksızlık veya kötülük karşısında asla susmazlar.Söz konusu olan iyi olmak veya iyilik yapmaksa onlar her zaman ön saftadırlar.Bunca iyi özelliklere rağmen sayıları çok azdır ve çorbada az da olsa tuz olsalar da kötülüğe galebe gelemezler.


PASİF İYİLER : İşte iyi nüfusu içinde en fazla olanlar ve İYİ liğin şahlanışına engel olanlar bu sınıftadırlar.Tamam iyidirler ama maalesef adı üstünde pasiftirler.Bu insanları her yerde görmek mümkündür.Mesela bir çiftin evlemesine önayak olabilen bu insanlar aynı çiftin erkek olanı eşini dövdüğünde ''Yazık yaaa !Ama karı koca arasında girilmez '' diyerek işin içinden çıkabilir.Ya da televizyonda yardıma muhtaç birileri gösterildiğinde ''Vah vah Allah yardımcıları olsun '' diyerek yürekleri titreyenler alt mahallede çöpten yiyecek toplayan ; ya da herhangi bir zulme uğramış birisi için pek bir şey yapmaz.Harekete geçmez.Tek cümleleri ''Allah yardımcıları olsun '' dur. İyi tamam anladık ve hatta amenna tabiki Allah kimsesizlerin kimsesizi,çaresizlerin de çaresidir AMA yüce Allah ta seni bu dünyaya OT niyetine göndermedi herhalde değil mi ?


Neyse demem o ki : Ne zaman ki bu dünyada pasif iyiler ayağa kalkarlar ve aktif hale gelirler işte o zaman az sayıdaki kötünün esamesi bile okunmaz...Aman bana bulaşmasın,aman başım belaya girmesin,Allah'larından bulsunlar dediğimiz sürece kılavuzumuz her zaman kargadır bu böyle biline...Saygılar..


Duydun mu GÖK-TÜRK !!!!

4 yorum:

öykü dedi ki...

haklısın
haklısın
haklısın
haklısın

defalarca tekarrlayabılırım bunu bu yazının karsısında

ve gıderek yalnızlasmanın nedenı de bu yazdıkların sanırım

BuRCu dedi ki...

İyileri bu şekilde sınıflandırmış olmana katılmıyor değilim Göktürk; ancak pasif iyilerin kötülerden ne farkı var diye soramadan da edemiyorum. Benim gözümde onlar da en az kötü diye belirttiklerimiz kadar kötü.

Dünya öyle bir yer haline geldi ki; artık insanlık (!) menfaatini düşünür durumda. Çıkarı olmadığı bir taşın altına elini sokmayı bırak uzatmayı bile akıllarından geçirmiyorlar. Bunu da bilinçli olarak yapıyorlar. Gerçekten iyi diyebileceğimiz kişiler o kadar az ki, bence. Belki de kendimizi bile olduğumuzdan daha iyi sanıyoruz, kim bilir.

Adsız dedi ki...

Öykü>>>Kendimce böyle haklı olmak kötü bir şey aslında.

Adsız dedi ki...

Burcu>>>Senin söylediklerinin de doğruluk payı yok değil.Bilmiyorum belki de kendimi kandırıyorum ya da fazla iyimserim iyiler hakkında ....

Yorum Gönder

Yorumlarınız Türkçe yazım kurallarına uygun olduğu için;hakaret içermediği için teşekkürler

Add to Technorati Favorites